OthersApp Nedir?

OthersApp Nedir?

#SosyalMedyaKampüsü Editör

Çiğdem Güler Çankaya
#SosyalMedyaKampüsü Editör

Sınırlı miktardaki paralarını, maksimum verimlilikte kullanan, eğlence Çin’de olsa yine giderim diyen, gecenin her vakti çalacak arkadaş kapısı bulan, İETT kartları en değerli varlıkları olan, “Öğrenciyiz be abi” sözünün sahipleri… Bilin bakalım bu muhteşem kitle kim? Evet, konumuz üniversite öğrencileri ve onların ceplerini mutlu etmek için kurulmuş Othersapp girişimi. Tam bir öğrencinin halinden öğrenci anlar oluşumu.

Fransız yazar Laurent Gounelle’nin dediği gibi “İhtiyaç duyulan şeyi istemek için başkalarına yönelmeyi öğrendiğimizde, bütün bir evren açılır önümüzde. Hayat, başkalarına açılmaktadır, kendi içimize kapanmak değil. Başkalarıyla bağ kurmayı sağlayan her şey olumludur.” Boğaziçili iki genç, Gizem Kaya ve Samed Torun da aynen Gounelle’nin dediğini yaptılar 🙂 İhtiyaçtan icat çıkardılar (Eflatun’u da anmış olduk 🙂 ) Bilgisayarlara format attırmak ya da elektirik duylarını değiştirmek gibi işleri yaptırabilecekleri, bir platform kurmak için çıktıkları yolda, üniversite gençliğinin çok daha farklı ihtiyaçları olduğunu gördüler. Bu Othersapp yolunun ilk adımı oldu. Öğrencilerle birebir yaptıkları görüşmeler neticesinde, Others fikri oluştu. App/websitesi  ile vakit kaybetmeden, form ve e-mail grupları ile başladılar. Landing page üzerinden aldıkları “Görev Taleplerini” yine formla ileten database’lerindeki öğrencilere toplu e-mail olarak gönderiyorlardı. E-mail e cevap öğrencilerin listesini de görev talebini yapan kişilere ulaştırıyorlardı. Bu şekilde on bin üzerinde üniversite öğrencisine ulaşmışlardı. Bu süreçte fikirlerini test etme şansı buldular ve ihtiyaca tam uygun olarak othersapp web sitesini yayınladılar.

othersapp-2

İş dünyasının içindekiler, vakit bulamadıkları veya kendilerine angarya olarak gördükleri işlerini yaptırarak üzerlerinde ki yükü kaldırmış oluyorlar, üniversite öğrencileri de ayaklarına gelen iş fırsatı ile harçlıklarını çıkarmış oluyorlar. Görev alış–veriş platformu 🙂

Gelelim othersapp’da sistemin nasıl çalıştığına. Eğer iş yaptırmak istiyorsanız talep açıyorsunuz, öğrenciyseniz görev açıyorsunuz. Othersapp proje bazlı talepleri, görev isteyen öğrencilerle buluşturuyor.

Görev açan tarafındaysanız

İstediğiniz görevi açabileceğiniz gibi aynı zamanda size gelen talepler arasından da seçim yapabilirsiniz. Hem para kazanıp, hem network oluşturabilirsiniz. Bu arada tabi iş tecrübeside kazanmış oluyorsunuz. Malum ortalık ‘yeni mezun, tecrübeli’ eleman arayan firmadan geçilmiyor 🙂

  • Görevleri görüntüle, dilediğine aday ol.
  • Görevi açan kişi adaylar arasından seçimini yaptığı gibi göreve başla!
  • Görevini tamamla, paranı kazan!

Talep açan taraftaysanız

Hem zamanınız hem keseniz mutlu olacak demektir. Pırıl pırıl üniversite öğrencileri, göreve hazır sizi bekliyor.

  • Vereceğin görevin bütçesini, konumu, tarihini belirle, görevini ilana koy.
  • Görevine aday olan üniversite öğrencilerinin profilleri arasından dilediğini seç.
  • İşin bitsin, puanını ver, sen zaman kazan öğrenci para kazansın.

OthersApp’da dönem dönem çok ilginç görevlerle de karşılaşılabiliyor. Nedime arayanlardan, bankta yer tutanlara,  kafede kalabalık yaratacaklardan, yerine bayram namazı kılacak birini arayanlara kadar ‘yok canım’ dedirtecek görevler var.

Öğrencilerle birebir görüşmeler ile oluşan OthersApp, yine öğrencilerin yorumları dikkate alınarak, her geçen gün geliştirilmeye devam ediyor.

Yeni Dünya’nın arz edenlerle, talep edenleri birleştirdiği bu çöpçatan yüzünü seviyorum. Bu birleşimde emeği geçen tüm girişimcilere teşekkür ediyor, her öğrencinin cebinin parayla dolmasını diliyorum 🙂

13 Paylaşımlar

SİZ DE YORUM YAPIN!

YORUMLAR (0)