Youtube Pazarlaması

Youtube Pazarlaması

Video Marketing
Dünyada 2 milyar internet kullanıcısı bulunmakta ve bu kullanıcıların %87’si video izlemektedir. Türk izleyicilerinin ise %93,6’sı online video izleyicisi. Videoların en guzel kaynağı tabi ki Youtube.Dünyanın en büyük 2. arama motoru olan Youtube, 2 milyar video içeriğini barındırıyor.Youtube pazarlama kampanyalarında çok önemli bir mecra.Şu andaki durumu açıklarsak, parçalara bölünmüş online topluluklar olarak belirtebiliriz. Bu duruma sebep olan birkaç etken var.

  • Kaliteli video mesajı olmaması
  • Sosyal medyada varlığının olmaması
  • Müşterilerinizin web sitenizi, ürünlerinizi bulamaması
  • İnternet video stratejilerinin sağladığı avantajlardan yararlanamamak
  • Online topluluklar ile aktif bir iletişim sağlayamamak

Peki bunun çözümü ne? DÜZENLENMİŞ ONLINE TOPLULUKLAR,  Bunu nasıl sağlarız?

  • Kaliteli video içerik üretimi ve güçlü mesaj
  • Profesyonel sosya medya profilleri
  • Google ve Youtube optimizasyonları
  • Video içerik siteleri üzerinden yayılmak

Youtube’a dönersek, 3 arkadaşın eğlenmek amacıyla kurduğu ancak sonrasında Google tarafından satın alınmasıyla günden güne büyüyen, yaklaşık 200 milyon video barındıran ve Google’dan sonra dünyanın 2. En büyük arama motoru olan video paylaşım sitesi. Hepimiz video sitesi olduğunu biliyoruz ve her zaman elimizin altında olmasından mutluyuz.

Pazarlama yaparken de Youtube’dan yararlanmak gerektiğini söyleyen bazı maddeler var. İşte o maddeleri aşağıda sıraladık.

  • Dünyanın ikinci büyük arama motoru
  • Organik aramalarda Google’ı geride bırakıyor
  • Genç nesil, okumak yerine izlemeyi tercih ediyor
  • Markalaştırılabilir
  • Aylık sayfa görüntüleme sayısı 92 milyar ve bu istatik sitelere gömülü videoları içermiyor. Onlarla beraber bu sayı çok daha fazla artıyor.
  • Kullanıcılar Youtube’da aylık 3 milyar saat zaman harcıyor.

YouTube-Sketch-Notes

Peki video marketing yaparken nasıl ilerleyeceğiz?

  1. İlk adımda merak uyandıran kısa ve basit videolar hazırlayın. Biraz daha ilgi çekici ve biraz daha sıkmayan cinsten olması önemli. Kısa tutulması burda önemli etken.
  2. Sonrasında videonuzun bulunabilir olmasını sağlayın. Eklenen etiketler, kelimeler hedef kitleye uygun olmalı ve videonun bulunabilirliğini arttırmalıdır.
  3. Videoyu detaylandırın. Açıklamasını, linkini, hashtagleri kullanmaktan kaçınmayın.
  4. Hedef kitlenin dikkatini çektikten sonra Youtube’da kendi kanalınızı oluşturun.
  5. Videolarını düzenlerken ek açıklamalar getirin. Böylelikle tıklamanızı istediğiniz linkleri videoya ekleyebilir ve izleyicinin dikkatini çekebilirsiniz.
  6. Takipçileriniz ile iletişime geçmek için belirli süreler aralığıyla onlara bülten gönderin, yeniliklerden bu sayede haber alabilirler. Ancak bülten sıklığını iyi ayarlamak gerekir ki hedef kitle sürekli mail almaktan sıkılmasın.
  7. Youtube reklamlarını kullanmayı unutmayın.
  8. Diğer sosyal ağ hesaplarında yayılımınızı destekleyin, paylaşın ve oradaki insanların da dikkatini çekin.
  9. Son olarak ölçümleyin. Yaptığınız işin istatistiğini alıp, incelerseniz nasıl ilerlediğinizi çok daha net göreceksiniz.

 Youtube pazar değeri nedir?

Jefferies, online video reklamlarının Amerika’daki piyasa değerinin, 2017 itibariyle 17 milyar dolara ulaşacağını söylüyor. Bu yıl 5.9 milyar dolar olan YouTube video reklam gelirleri ise 2016’da 8.9 milyar dolara kadar yükselecek.

Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki; YouTube kendi platformuna yaptığı marka elçilerini fenomen yaparak içerik üreticilerini oluşturdu. Bunlardan Türkiye ayağı ise Hayrettin.

Türkiye’den Hayrettin YouTube içerik sağlayıcısı olarak ‘Influencer Marketing on YouTube’ etiketi altında yer alıyor. Böylece yurtdışında ve Türkiye genelinde çektiği videolarını viral bir öğe olarak YouTube kanalında yayınlıyor. YouTube’un bunu yapma amacı ise kullanıcılara YouTube’da daha çok video izlettirmek, zaman geçirtmek ve dönüşüm oranlarını arttırmak.

Ayrıca Google, YouTube reklam gelirlerini, içerik sahipleriyle paylaşıyor. Bu paylaşımdan sonra YouTube’un reklam payı 2014’te 2.8 milyar olacak. 2015’te ise YouTube’un payının 3.5 milyar dolar olması bekleniyor.

0 Paylaşımlar

SİZ DE YORUM YAPIN!

YORUMLAR (0)