Dijital mecraları profesyonel olarak kullanabilmek için eğitimimizi inceleyin.

STAJ GARANTİLİ

SOSYAL MEDYA VE DİJİTAL PAZARLAMA UZMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

zoom.us / Nef 09 Levent

2020 Instagram Trendleri

2020 Instagram Trendleri

Instagram, kurulduğundan bu yana en gözde sosyal platformlardan biri. İlk olarak 2010 yılında kullanıcısı ile buluştuğunda yalnızca bir fotoğraf paylaşma uygulamasıydı. Ancak şu an hem bireysel hem ticari anlamda geniş etkiler yaratabilen bir platform halini aldı.

Instagram’ın bu kadar etki yaratabilmesinin en büyük sebebi ise, gündemi yakalayan yenilikleri. Devamlı yaptığı güncellemelerle, her daim kullanıcı ilgisini üzerinde toplayabiliyor. Tabi, bu yenilikleri belirleyen yine kullanıcılarının istek, beklentileri ve eğilimleri oluyor.

Her dönem ayrı trendleri ortaya koyan Instagram elbette 2020 yılında da yenilikleri aktif takip eden kullanıcıları için daha geniş kitleler vaat ediyor. 2020’de Instagram’da neler yaparak daha güncel kalabileceğinize dair bir kaç ipucunu sizin için derledik.

Analog Dokular Yeniden

Instagramın yeniden canlandırdığı analog dokular 2020’de popüler olacak. Kırık camlar, buruşuk ve katlanmış kağıtlar… Gerçek dünyada zamanla oluşan, tüm yıpranmaları dijital ortamın mükemmelliği ile buluşturun.

Sonuç olarak uygulayacağınız her tasarım sizin yaratıcılığınıza göre şekillenecek. Ancak bu dokular doğal bir sunumda paylaşılmalı. Bu dokuların ne kadar etkili görebilmek için de işe Instagram hikayelerinden başlayabilirsiniz.

Kelimeler Artık Daha Güçlü

Instagram, görsel temelli bir uygulama olduğu için bu zamana kadar kullanıcılar için kaliteli fotoğraf ve kısa cümleler ön plandaydı. Ancak 2020 yılında durum değişiyor. Yüksek kaliteli fotoğrafçılık, uyumlu estetik ve filtrelerin yerini daha doğal fotoğraflar alırken; kısa cümleler yerini uzun olaylara ve hikayelere bırakacak.

Paylaşılan fotoğrafların altında kullanıcıların fotoğrafa dair daha fazla bilgi sahibi olacağı yazılar verilmeli. 2016 yılından beri her geçen yıl artan yazıların uzunluğu, bu yıl en geniş öykülere yer verecek şekilde olacak.

Kolaj

2020 yılında Instagram kullanıcılarının yaratıcılıklarını sergileyeceği bir alan daha olacak. Bu yaratıcılık alanına bilgisayar veya telefon uygulamaları üzerinden kolaylıkla dahil olabilirsiniz.

Basit ve eğlenceli bir trend olarak kolaj çalışmaları, kullanıcıların son dönem gözdesi oldu bile. Amatörce yapılmış kes yapıştır uygulamaları ve fotoğraflara eklenen yazılar bu yıl etkili olacak.

Video İçerik

Video içerik uygulamalarının 2019 yılında popüler olması Instagram’ı da etkiledi. Zaten hikaye videoları, IGTV’ler derken Instagram video içerik konusunda etkisini göstermişti. Bir de sosyal medya içinde videoların bu kadar talep görmesi Instagram içindeki video trafiğini daha üst seviyelere taşıyacak gibi görünüyor.

Doğallık 2020 trendleri için yön verici bir çıkış noktası. Bu sebeple videolarınız için profesyonel araçlara ihtiyacınız yok. Üstelik pek çok video uygulaması basit kullanımlara sahip. Bu trendi yakalamak için yalnızca kameraya ve doğal olmaya ihtiyacınız var.

Hashtag

Hashtags, her dönemde Instagram’da daha geniş bir görünürlük alanı yaratmak için etkilidir. Eğer herkese açık bir profiliniz varsa iyi bir hashtag stratejisi kullanmalısınız.

Bu noktada en dikkat edilmesi gereken şey ise profilinizin içeriğine uygun hashtag seçimi yapmanız. Örneğin yemek içerikli paylaşımlarınız varsa, “food” sizin için gayet iyi bir tercih olacaktır.

En iyi Instagram stratejisini oluşturabilmeniz için size 2020’nin en iyi 10 hashtag’i ise:

  • #gym
  • #summer
  • #workout
  • #autumn
  • #model
  • #instapic
  • #happiness
  • #motivation
  • #life
  • #cool

bu şekilde sıralanıyor. Hedef kitlenize yönelik düşünerek, bu tip popüler hashtag seçimleri Instagram ağınızın daha geniş olmasına olanak sağlayacaktır.

3 Paylaşımlar

SİZ DE YORUM YAPIN!

YORUMLAR (0)