2021 E-Ticaret Trendleri

2021 E-Ticaret Trendleri

Her yıl, işletmelerin büyümesine ve rakiplerini geride bırakmasına yardımcı olabilecek birkaç yeni trend ortaya çıkaran e-ticaret için 2021 yılı da farklı olmadı. Öyle ki 2020 yılı için dijital bir devrimin başlangıcı dersek, e-ticaretin burada başrol olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü tahminlerin çok ötesinde bir hızla, tüm sektörlerden bir akın e-ticaret yönüne doğru oldu.

E-ticaret geliştirdiği yeni yöntemlerle insanların dijital göçebeliğe adapte olması hızlandırdı, fakat bu durum yeni talepleri de beraberinde getirmeyi sürdürüyor. Covid-19 salgınıyla birlikte alışveriş davranışları değişen müşterilerin, talepleri arttıkça işletmelerin de müşteri memnuniyetini arttırmak için farklı e-ticaret yöntemleri bulması şart oluyor.

Salgın öncesi müşterilerin bu ortamın tercih etmesinin temel nedeni kolaylık sağlamasıydı, 2020 yılıyla birlikte e-ticaret artık bir gereklilik olarak görülüyor. Her sektör de kendi özelinde müşteri memnuniyetini arttırmak için bu alana yöneliyor. Böylece e-ticaret yöntemlerinde çeşitlilik katarken aynı zamanda müşterilere değerleniyor ve satışlar hızlandırıyor. Dijital dönüşüm yaşayan şirketlerin sayısı ise her geçen gün artmaya devam ediyor.

Pandemi sürecinin kazananı, e-ticaret sektörü için bu durum 2021 yılında dinamiğini hiç kaybetmeden devam edecek. Giderek büyüyecek sektörde markalar uzun vadeli başarı için trendleri takip edebilmek ve yeniliklere adapte olabilmek adına geleceğe yönelik planlamalara artık başlamalı dedik. Bu yüzden bu yazımızı sizler için hazırladık,.

Daha İyi Bir Alışveriş Deneyimi için Sohbet Robotları

Çevrimiçi mağazalarda artık daha iyi bir alışveriş deneyimi sağlayan akıllı sohbet robotları var. Sohbet robotları; sıcak selamlar, kişisel öneriler, özel müşteri önerileri, ürün bilgileri ve satın alma yönetimi ile müşteri  hizmetlerini iyileştiriyor. Pandemi dönemi için yararlı kullanışlı görünmüyor mu?

Fakat sohbet robotları müşterilerin amacını çoğu zaman tam olarak anlayamadığından yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor. 2021 yılında sohbet robotlarının daha insancıl hale gelmesi beklentiler arasında. Yapay zeka teknolojisi yönünde gelişmelere bakıldığında bu çok da imkansız görünmüyor. Tek yapılması gereken yapay zekanın odak noktasını bu yöne doğru çevirmek. 🙂 Böylece işletmeler müşterilerinin alışveriş deneyimlerini  zenginleştirmek için çok önemli bir adım atmış olacaklar.

E-ticaret Özelinde Yeni Ödeme Seçenekleri

Mağazadaki ürün ve fiyat teklifleri ne kadar iyi olursa olsun, ödeme süreci uygun şekilde ilerlemiyorsa kullanıcılar sepeti terk edecektir. Her ne kadar süreçler adım adım ve kolayca ilerliyor olsa da, mükemmelleştirmek ve daha geniş bir kitleye ulaşmak için her zaman yapılacak bir şeyler daha vardır.

2021 yılında e-ticaretteki trendler arasında yeni ödeme opsiyonlarını çeşitlendirmek bulunuyor. Kripto para ile ödeme, çevrimiçi mağaza sahipleri için ne kadar çok avantaj yaratabilir? Sanırım bunu denemeden göremeyeceğiz. 🙂

Ne kadar çok ödeme yöntemi o kadar geniş müşteri yelpazesi ve satış büyümesi!

Sürdürülebilirlik Bir Gelecek

Sürdürülebilirlik bilinci tüm sektörler artık çok daha önemli. Öyle ki hemen her marka da bu konuda özel planlamalara gidiyor. Üstelik yalnızca markaların değil, tüketici bilincinin de bu yönde değer yaratmaya yönelik olduğu görülüyor.

E-ticaretin var olması bile sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Hem tüketicilerin hem markaların bu kadar değer verdiği bir kavram üzerinde de yoğunlaşamamak da pek mümkün değil. Bu yüzden e-ticarette sürdürülebilir bir anlayışı takip etmek, her geçen gün daha da değerli hal alıyor.

Dinamik Fiyatlandırma

Dinamik fiyatlandırma işletmelerin daha fazla müşteri çekmesini sağlıyor. E-ticaret sektöründeki rekabetin yoğunluğunu göz önüne alınca, ürünler için doğru fiyat seçiminin ne kadar önemli olduğunda anlayacaksınız. Mümkün olan maksimum karı elde ederken ürünü satma şansının yüksek olduğu miktarı bulup, kenara çekilmeyi de artık geride bırakıyoruz.

Şimdi dinamik fiyatlandırma süreçlerine dahil olmanın zamanı geldi. Bu sistem kullanıcısının ürünün en yüksek ve en düşük fiyatını belirleyerek giriş yapılması ardından fiyat değişikliklerini otomatik ve anlık gerçekleştiriliyor.

Rakip markaların fiyat stratejisini sürekli takip ederek ürünün en yüksek kârla satılabilmesi için uygun fiyatı belirlemenin rekabette sağlayacağı avantajı nasıl göz ardı edebiliriz?

Dinamik fiyatlandırma yazılımları 2021 de yoğun olarak tercih ediliyor. Markalar dinamik fiyatlandırma sayesinde ürünlerin algılanan değerini yeniden keşfediyor.

E-Ticaret İçin Mobil Hakimiyeti

Mobil cihazların kullanım kolaylığı ve uygulamaların alanda yakalığı başarı, sektörü bu yöne kaydırıyor.

Covid-19 salgını ile artan online alışveriş oranlarının yansımasını mobilde belirgin olarak görüyoruz. Mobil cihazlardan yapılan işlem sayısı arttıkça, mobil uyumlu girişimlere sahip olmanın önemi de artmaya devam ediyor. Bunun farkına olan markalar mobil pazarlamaya yönelerek müşteri memnuniyetini sağlamaya ve sadakati arttırmaya yöneliyor.

2021 yılının sonunda  mobil cihazların toplam e-ticaret satışlarının neredeyse % 73’ünü oluşturması öngörülüyor. Geç kalmak istemeyen marka sahipleri mobil ticaret trendlerinden haberdar olmalı ve bir an önce uyum sağlamaya başlamalı.

Bu trendler yalnızca yapılan analizlerden çıkarılan sonuçlara göre şekilleniyor. Ama zamanın ne göstereceği belli olmaz. 2021’de bundan çok daha fazlası da gerçekleşebilir.

Kesin görünen şey, geleceğin e-ticaretinin teknik olarak her zamankinden daha verimli olacağı…

0 Paylaşımlar

SİZ DE YORUM YAPIN!

YORUMLAR (0)