Video İçerik Üretme ve Paylaşma Sırları

Video İçerik Üretme ve Paylaşma Sırları

Dijital ortamlarda video içeriğe olan talep her geçen gün artıyor. 2022 yılında internetteki veri trafiğinin %82’sinin videolardan oluşacağını da göz önüne alırsak, markaların ve kurumların stratejilerini bu tarafa çekmesi çok doğal bir hareket. Video içerik üretme ve paylaşma süreci doğru yönetildiği takdirde profesyonel veya kişisel marka değerine doğrudan katkı sağlaması kaçınılmaz olacaktır.

Video içerik ile kitlenize ulaşmayı hedefliyorsanız sayısız seçenek ve yaratıcılık alanına sahipsiniz. Videoların içerik üreticilerinin gözdesi olması da zaten izleyiciler üzerinde daha dikkat çekici ve akılda kalıcı bir yöntem olmasından kaynaklanıyor.

Yapılan araştırmalar Birleşik Krallık’taki her 100 internet kullanıcısından 88’inin internet üzerinden video izlediğini ortaya koyuyor. Yani hikayenizi anlatmak için bu yolu seçmek, geniş kitlelere kolay ulaşım sağladığı gibi kısa sürede fazla bilgi aktarımı içinde inanılmaz bir fırsat. Özellikle bu içerikleri LinkedIn, Instagram gibi popüler platformlarda iletmek marka bilinirliğinin arttırılması ve bağlantılarla ilişkilerin geliştirilmesi için etkili bir yoldur.

Doğru Bilenen Yanlışlar

  • Kısa videolar en iyi içerikler değildir! Amaç izleyicilere uygun sürede net ifadeler sunmak olmalıdır.
  • Yüksek bütçeli tek video yerine, çok sayıda video ile farklı noktalara güncel yaklaşımlar sunabilirsiniz. Bu sayede daha geniş hedef kitlelerine de sesinizi duyurabilirsiniz.
  • Önemli olan video içeriğinizin çok sayıda izlenmesi değildir. Hedef kitleniz olan izleyicilere kendinizi gösterdiğinizde daha büyük etkileşimlere ulaşabilirsiniz.

Video İçerik Hazırlamanın Püf Noktaları

Video içerikler; ölçülebilirlik, hedef kitlenize daha kolay ulaşma gibi pek çok imkan veriyor. Ancak her videonun istenen tesiri yaratması için küçük dokunuşlara ihtiyacı vardır…

1) İzleyicinin Hayatına Dokunan Videolar Yaratın

Hazırlanan video içerikler belirlenen hedef kitleye hitap edecek şekilde hazırlanmalıdır. İzleyicisini yormayan kısa ve tesirli videolar izleyiciyi bilinçlendirme aşamasında oldukça etkili olur. Kıstasımız elbette videoların kısa oluşu olmamalı, müşterinin ihtiyacına net yanıtlar verecek uzunluk ve açıklık yaratılmalıdır. Verilmek istenen mesajın açık ve kolay algılanabilir oluşu ise, izleyicinin daha fazla bilgiye ulaşmak için siteyi ziyareti sonuçlanır.

Hedef kitlenizi içeriğinizle ilgilenebilecek izleyiciyi eğitim, sektör, ilgi alanları gibi kategoriler haline getirmek işinizi kolaylaştıracaktır. Bu sayede müşteri taleplerini algılayarak hazırlamış olduğunuz içerikler ile etkileşimi arttırarak marka bilinirliğini sağlayabilirsiniz.

2) Farklı Teknik Bilgi Seviyelerini Gözeterek İçerik Oluşturun

Video içerik üretme ve paylaşma sürecinde hedef kitlenizin diline uygunluk en önemli noktalardan biridir. Videonun dil, görsel gibi temel bileşenleri ulaşılmak istenen müşterilerin anlamakta zorluk yaşamayacağı düzeyde sunulmalıdır.

Videoda verilen içerik; ürüne göre fazla teknik bilgiler içerebileceği gibi, oldukça yalın ve güncel bir dil kullanımı da gerektirebilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken ise şirketin genel politikası ve hazırlanan videonun hangi müşteri kitlesine sunulacağıdır. Bu yönde hazırlanmış videonun izlenme ve beğenilme oranları gibi ölçütler üzerinden uygulanan tavrın doğruluğu belirlenebilir.

3) Hedef Kitlenizi Tanıyın

Video içerik üretme ve paylaşma aşamasında özel bir hedef kitle belirlenmek çok önemlidir. Müşteri üzerinde bırakılmak istenen etkiyi yaratmak için belirlenen hedef kitle özellikleri oldukça yol gösterici olacaktır. Yaş aralığı, iş alanı ve daha pek çok filtreden geçirilerek belirlenmiş müşterilerin ilgisini çekebilecek ve videoyu izlettirecek içerik hazırlamak daha kolaydır.

Eğer geniş bir hedef kitleniz var ise birden fazla video hazırlamak en mantıklı karar olur. Farklı zamanlarda, farklı hikayeler ile verilen içerikler daha fazla sayıda izleyiciyi kendine çekebilir. Özellikle dünya çapında bir faaliyetten söz ediyorsak, değişik kültürlere hitaben video hazırlamak gerekir.

Bunun yanında içeriklere eklenen altyazılar, ilgi çekici başlıklar ve animasyonlar izleyicinin algısını video üzerinde toplamasını sağlar.

4) İçeriğinizi Geri Bildirimlerle İdeal Hale Getirin

İçerik, hedef kitlesi ile buluşmadan önce, izleyici kitlesinde oluşturacağı tesire dair testlerden geçirilmelidir. Video içeriğinin kalitesine göre izlenme süresi ve izleyicide bırakacağı izleri görmek ancak ön araştırmalar ile belirlenebilir.

Bu geri dönütlere dair en verimli sistemlerden biri A/B testidir. En iyi versiyonu bulabilmek için hazırlanan iki ayrı video, örneklem grubuna izletilir. Alınan geri dönütler ise sizi en iyi sonuca götürür. Bu sayede elinize geçen istatistiksel veriler yardımı ile en iyi içeriğinizi izleyici ile buluşturmaya hazır hale getirebilirisiniz.

6 Paylaşımlar

SİZ DE YORUM YAPIN!

YORUMLAR (0)