2018 Dijital Pazarlama Trendleri ve İstatistikler

2018 Dijital Pazarlama Trendleri ve İstatistikler

2017’yi geride bıraktığımız şu zamanlarda, globalde yapılan birçok pazarlama anket ve araştırmasından sizler için 2018 Dijital Pazarlama Trendleri ve İstatistiklerini yazımda derlemek istedim.

2018 Dijital Pazarlama Trendleri – İçerik Pazarlama

Yeni yılda yapılan global anketlere göre dijital pazarlamadan daha büyük gelir elde etmek için yapılabilecek en iyi faaliyetler şöyle sıralanıyor:

  • %20 İçerik Pazarlaması, %14 büyük verinin işlevsel kullanılması ve yönetilmesi, %14 yapay zekaya yapılacak yatırımlar ve geliştirmeler.

İçerik pazarlamasının bu kadar önem kazandığı 2018 Dijital Pazarlama Trendleri ‘nde sizlerle marketingcharts’ın hazırladığı bir araştırmayı paylaşmak isterim. Amerika’da 100’den fazla çalışanı olan şirketlerde, 300 içerik uzmanı ile gerçekleştirilen bir araştırmaya göre üretilen içerik türleri ve aldıkları performans anket sonuçlarına göre aşağıdaki tablo ortaya çıkıyor.

 

Görünen o ki İçerik Pazarlamasında performans – üretim dengesine bakıldığında ilk sıralarda yapılan araştırmalar, orijinal datalardan oluşan içerikler, infografikler ve ürün inceleme içeriklerinin %74 oranında üretilip, ortalama %17 performansa katkı sağladığı görülüyor. İlk üçü takip eden sırada ise Video içerikler geliyor.

2018 Dijital Pazarlama Trendleri – Kişiselleştirme

 

Artık dijitalde yer alan ziyaretçilerinizi, müşterinize çevirmek için sadece ürün ve fiyat detayları tek başına ikna edici olmuyor. Gelen ziyaretçiler web sitenizde herhangi bir kişiselleştirme görmediklerinde memnuniyetsizleşiyor. İstatistikler bu oranın %74’de olduğunu söylüyor.

Kişiselleştirme artık isteğe bağlı bir şey değil, müşterinin beklentisidir.

Potansiyel müşterilerin çoğu kendileri için özel içerik, tavsiye ürünler ve kişiselleştirilmiş fiyat teklifleri mesajları görmek istiyor. Bunu yapabilmek için markaların çok kanallı ve tüm müşteri verilerini bir araya getirmeleri gerekli. Böylelikle ziyaretçilere web sitenizde sunacağınız farklı ve dikkat çeken, kendisiyle ilgili olabilecek değerli bir içerikle karşılaştıklarında %78’i marka hakkında olumlu düşünmeye başladıklarını belirtmiş. Tüketicilerin %77si onlara kişisel deneyim yaratan markaları tercih ediyor ve daha fazla ödeme yapıyorlar.

Tüm bu verileri bir araya getirerek işleyebilmek için pazarlama uzmanlarının yaptıkları fiziksel işleri yapay zekaları yönetmeye çevirmesi gerekli.

2018 Dijital Pazarlama Trendleri – Veri Analizi

 

Büyük veriyi yönetebilmek giderek önemli hale geliyor. Bunu konuya insan kaynakları ve teknoloji yatırımları yapan firmalar uzun vadeli kazanırken, mesleki olarak bu alanda kendini geliştirenlerin de değerlendiği yılların içerisindeyiz. Veri Bilimcisi, Veri Geliştiricisi, Veri Mühendisleri için yıllık talep 2020 yılına kadar 700.000’e ulaşacak.

Önümüzdeki iki yıl içerisinde Müşteri Etkileşimlerinin %85’i bir insan olmadan yönetiliyor olacak.

Bu etkileşimi yönetebilen analistlere ihtiyacımız var. Şirketlerin bu insanlara ve veri analizi yapabilen pazarlama uzmanlarına ihtiyacı giderek artıyor.

Bu alandaki teknolojiler artık rollerimizi daha da ileriye taşıyor. Kesintisiz bir müşteri deneyimini etkileyebilecek ve şekillendirebilecek strateji, içerik ve yaratıcı projelere yeniden odaklanabilmeye imkan tanıyor. Markaların müşterilerin güvenini kazanmak için çabalarken, bir sonraki adımda onları ne kadar anladıklarını akıllı yöntemlerle göstermeleri gerekli.

Kaynak: Enabler Space’in hazırladığı çeşitli pazarlama anketlerinden çıkan veriler doğrultusunda hazırlanmıştır.

22 Paylaşımlar

SİZ DE YORUM YAPIN!

YORUMLAR (0)