2018 Instagram’ında Bizleri Neler Bekliyor?

2018 Instagram’ında Bizleri Neler Bekliyor?

Telefonumun Ayarlar > Pil bölümünden geliyorum ve dehşete düştüm. Bataryamın %21’lik dilimini Instagram harcıyormuş. Gün içerisinde kaç kere giriyorum, kaç saat harcıyorum bilmiyorum ama bu durum sosyal medyanın hayatımızın tam merkezi olduğunu bir kere daha yüzüme çarptı.

Geleceği En Ön Sıradan İzleyin

Her gün yeni bir trend eklenirken, kimi zaman farkında olmadan kimi zamanda isteyerek kendimi akımların arasında kaybolurken buluyorum. Hatta kimi zaman, uygulamalara gelen güncellemelerden yenilikleri takip edebiliyorum. Yenilikleri öngörmek, dünya trendlerini takip etmek sosyal medya ve dijital pazarlama konusunda markalar için oldukça önemli. Çünkü ilk adımı atan(lar) her zaman kazanır.

Artık 2017’yi yavaş yavaş sonlandırırken, 2018’in sosyal medya stratejilerini konuşmaya başladığımız günlerdeyiz. 2017 yılında değeri katlanarak artan Instagram için belli öngörüler mevcut.

⦁ Instagram Stories’leri Seviyoruz

Stories özelliğinin gelmesi bizi  bir anda Snapchat’ten kopardı. Çünkü Snapchat’te yapabildiklerimizin hepsini fazlasıyla (fotoğraf paylaşımı)  Instagram’da da yapabilir hale geldik.  Bu platformda yayınlanan hikayelerinin çok geniş bir platforma erişme gücü, günde 10 milyar görüntüleme rakamını ortaya koyuyor. Kendini devamlı güncelleyip iyileştiren Hikayeler, 2018 yılının sosyal medyasında da  önemli faktörlerden biri olacak. Özellikle artırılmış gerçekliğin Hikayeler kısmına entegre edilmesi, şüphesiz bizi Instagram’a bağlamaya devam edecek.

⦁ Haritalar

Madem Snapcat’ten güzellikleri almaya devam ettik, neden Snap Maps’de gelmesin? Lokasyon aramaları ve kullanımı bu kadar önemliyken, bu özelliğe kayıtsız kalınmamalı.

⦁ Her Yerde 360 Derece

2018 Instagram trendleri için tabi ki diğer sosyal medya mecralarının yeniliklerinden faydalanıyoruz. Bir diğeri de Facebook’un 360 derece fotoğraf çekimleri için yaptığı çalışmalar. Facebook’un bu özelliği yankı uyandırırken, Instagram’da olması görsel odaklı bir platform için oldukça faydalı olacaktır. Düşünsenize, en sevdiğimiz manzara fotoğrafları ultra keyif verecek.

⦁ Görsel Arama

Facebook’un bir süredir kafa yorduğu, görsel tanıma yapay zekası için yaptığı çalışmalar ses getiren konulardan biri. Görsel ile aramaya müsaade eden yapının Instagram’a uyarlanması, yine görsel odaklı olan bir platform için beklenen bir hamle olacaktır. Instagram kullanıcısına birebir hitap eden bu gelişmenin Facebook’tan daha etkili olacağını düşünüyorum. Sadece arama kelimeleri ve hashtaglerin değil görsel aramanın da bir ihtimal olmasıyla da Instagram kullanıcıları daha fazla markalı içerek üreterek bulunmak için çaba sarf edeceklerdir.

⦁ Daha Çok Canlı Yayın

Canlı yayın özelliğinin hayatımıza girmesi, bizi sosyal medyaya daha da bağlayan etkenlerden biri. ‘Canlı yayın başlattı’ bildirimi bizi heyecanlandırırken heyecan verici bir deneyim kazandırıyor. Markalar sosyal mecraların her özelliğinden kendilerine yer edindiği için, canlı yayınlar son dönemlerde onlar için yeni bir alan oldu. 2018 yılında daha fazla marka canlı yayın aktivitelerinin önemini kavrayacak ve aylık aktivite planlarının içerisine dahil edeceğini öngörmek hiçte zor değil.

44 Paylaşımlar

SİZ DE YORUM YAPIN!

YORUMLAR (0)