Doğa Dostu 6 Uygulama

Doğa Dostu 6 Uygulama

Çevresel sorunlar, günümüz dünyasının en geri dönülmez problemlerinden. Bu sorunların çözümü ise aslında günlük tercihlerimizi daha fazla çevre dostu hale getirmekten geçiyor. Diğer yandan doğaya zararımızı en aza indirmek için akıllı telefonlarımız bile yardıma hazır. Edineceğimiz birkaç doğa dostu uygulama ile hem kendimiz için hem doğal çevremiz için çok büyük faydalar sağlayabiliyoruz.

Su kaynaklarının azalması, küresel ısınma, açlık ve daha pek sorun her geçen gün kedini daha fazla hissettirirken teknoloji de kendi payına düşeni yapıyor. Küresel problemlerin çözümü için bireysel katkı sağlamamıza olanak verecek  birkaç uygulama ile siz de küçük katkılar yaparak doğaya faydalı aktivitelerde bulunabilirsiniz.

1) Ecosia

Ecosia kârının %80’inini ağaç dikmek için kullanan çevre dostu bir arama motoru. Bing tarafından destek gören Ecosia, Bing algoritmaları üzerinden çalışıyor.

Ecosia’da yapılan her arama sonucu gelirlerinde 0.5 cent civarı bir artış sağladığı belirtiliyor. Buna bağlı olarak her 45 aramada bir ağaç dikimi yapılıyor.

Ecosia  şeffalığı temel alan bir politikaya sahip. Güven ortamını net bir şekilde sağlamak için  mali raporlarını indirmenize olanak veriyor. Bunun yanında ziyaretçilerine  ne kadar ağaç diktiklerine ve kaç etkin kullanıcının var olduğuna dair istatistikleri veriyor.

Ecosia’ya girdiğinizde Brezilya, İspanya, Peru, Etiyopya gibi pek çok ülkede ağaç diktiklerini görebiliyorsunuz.

2)Eevie-Eco Habit Tarcker

Evvie kullanıcılarının hayatında küçük değişikler yaparak karbon etkilerini azaltmalarına yardımcı olan bir uygulama. Kullanıcıların  20 tane alışkanlık arasından seçim yapmasının ardından günlük yaşam pratiklerinde çevre dostu alışkanlıklar kazanmasında yardımcı oluyor. 

Evvie verdiği ipuçları ve hatırlatıcılarla çevreye olan faydanızı arttırmaya çalışıyor. Bunun yanında günlük kararlarınızın çevreye nasıl etki ettiğine dair geri dönüşler almanızı da sağlıyor.

Uygulama, tek kullanımlık pipetleri reddetme, mevsimsel yeme, evde geri dönüşüm, enerji kullanımında farkındalık gibi alanlarda bilgilendirme ve uyarılarda bulunuyor.

3) GoodGuide

Doğa dostu bir diğer uygulama GoodGuide; ürünlerin güvenlik, etik, sağlık, çevresel ve sosyal etkileri bağlamında 0-10 arası derecelendirilmesi ile bilinçli alışverişe büyük katkı sağlıyor.

Bilinçli tüketiciler geliştirmeyi hedefleyen doğa dostu uygulama gıda, kişisel bakım ve temizlik ürünleri alanında 250.000’den fazla ürünü de veri tabanında barındırıyor. 

Kaynakların kullanımı, ürünlerin tüketici ve toplum üzerindeki etkisine ise puanlamanın dayandırıldığı temel bileşenlerdir.

Uygulama günlük alışverişler için alternatifler belirlemenize yardımcı olurken, ürünlerin neden olabileceği tehlikelere, gıdaların besin değerlerine kadar geniş bir yelpaze içinde bilgi sağlıyor.

4)Nowaste

Kişisel yiyecek organizayonu yaparak yiyecek israfınızı azaltacak bir uygulama Nowaste. Buzdolabında bulunan yiyecekleri listeleyen uygulamada hangi ürünlerini önceden tüketmeniz gerektiğine dair bildirimler alabiliyorr ve alışveriş listeleri oluşturulabiliyorsunuz.

Teknoloji yoluyla gıda israfını ortadan kaldırabilen uygulama da ürünlerin saklanma sürelerine dair bilgilendirmeler de mevcut. Haliyle dolapta yiyecek unutma veya evinizde olan bir ürünü yeniden alma sorunu bu uygulama ile yok oluyor.

5)GoGreen Chalenge

GoGreen Chalenge‘ın size verdiği haftalık ve günlük görevlerini yerine getirerek doğaya fayda sağlayabiliyorsunuz. Nasıl mı?  

“Çevrende gördüğün çöpleri kutuya atma” gibi kolaylıkla yerine getirebileceğiniz bu görevlerle aslında doğada büyük faydalar sağlayabiliyorsunuz.

6) JouleBug

JouleBug daha sürdürülebilir bir yaşam için yeni alışkanlıklar kazanmanıza yardımcı olacak keyifli bir uygulama. Uygulamadaki puanlama sistemi ve verilen rozetler diğer arkadaşlarınızla paylaşılabilirken eğlenceli bir mücadele ortamını da sağlanıyor.

Sürdürülebilirlik ipuçları, nasıl yapılır videoları, etki istatistikleri gibi özellikleri ile oldukça çekici olan uygulama aynı zamanda tasarruf yapmanızı da sağlıyor.

0 Paylaşımlar

SİZ DE YORUM YAPIN!

YORUMLAR (1)

AHMET

30 Jan 20

Çok katile bir çalışma olmuş, elinize sağlık