E-Ticaret Uzmanı Eğitimi Kimler Almalı, Nelere Dikkat Edilmeli?

E-Ticaret Uzmanı Eğitimi Kimler Almalı, Nelere Dikkat Edilmeli?

Mağazalar nasıl ki markaların vitrini ise e-ticaret siteleri de markaların internette ki dijital vitrinidir. Bu dijital vitrinler geleceğin yükselen trendi konumunda. Hal böyleyken e-ticaret uzmanlarının ve yöneticilerinin de alanında bilgili olmaları gerekir. Peki E-ticaret uzmanı eğitimi için ne gibi donanımları olmalı, marka ürün konumlandırmasını nasıl yapmalı, hangi eğitim ve sertifikalar almalı? gibi soruların yanıtını yazımızda bulabilirsiniz.

TÜBİSAD ve ETİD’in birlikte yaptığı çalışmaya göre 2016 itibarıyla Türkiye e-ticaret pazarı hacmi 30.8 milyar TL seviyesine ulaştı. Yine Inveon Türkiye’nin E- ticaret Dönüşüm Araştırmasına göre 2017’de tüm e-ticaret piyasasının en az yüzde 30 büyüyeceğini ve ciro hacminin 40 milyar TL’ye yaklaşacağını ön görüyor. Verilerde de görüldüğü gibi internetin globalleşmesi ve teknolojinin hızla yayılması ile her geçen yıl e-ticaret dönüşümlerinde hızla artış olacağı gözlemleniyor.

E-ticaret uzmanı eğitimi ve önemi

Böylesi sonu olmayan bir pazarda her geçen gün artan marka ve şirketler,  ürün ve hizmetlerini satabilmek için internette yer almaya başladı. Ve böylece e-ticaret, markalar için güçlü bir araç konumunda olmayı başardı. Markalar; online satışta site deneyimini sürekli yenilemek, site optimizasyonu sağlamak, alışveriş deneyimini iyileştirmek gibi birçok analizlerle başarılı satışlar yapılabileceğinin farkında. Bu bağlamda dijital vitrinlerini emanet edecek kişilerinde alanında bilgili, donanımlı olmasını, e-ticaret sitelerini başarılı bir şekilde temsil ederken farklı internet pazarlarında da başarılı temsil etmelerini, aynı zamanda satış oranlarını arttırmak ve  dijitalde konumlarını sağlamlaştırmak isterler.

Şuan bu yazıyı okuduğunuza göre tahmin ediyorum ki e-ticarete ilginiz var demektir. Kariyerinize yeni başlıyor veya kariyerinize e-ticaret alanında yön vermek istiyorsanız başarılı bir e-ticaret uzmanı olmak için aşağıda başlıklar halinde sıraladığım eğitimlere mutlaka katılmasınızı derim.

E-ticaret uzmanı eğitimi

Sonsuz bir okyanus olarak tabir edebileceğimiz dijital dünyada e-ticaret uzmanı olmak kolay değil. E-ticaret sitesinin alt yapısından tasarımına, marka konumlandırmasından dijital pazarlamasına, SEO çalışmasından satış hacimleri gibi birçok alanda başarılı olmak için E-ticaret uzmanı eğitimi almak gerekir. Seçmiş olduğunuz e-ticaret içeriğinde aşağıdaki önemli başlıkların olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.

  • E-ticarete giriş ve kullanılacak e-ticaret altyapısının özellikleri
  • UI ve UX kullanıcı deneyimlerinin geliştirilmesi
  • E-ticaret sitelerinde satış hacimlerini arttırmanın yolları
  • Mobil ticaret, sosyal ticaret satış yöntemleri
  • E-ticarette nasıl başarılı olunurun püf noktaları
  • B2B-B2C kavramlarının detayları
  • Ürün tedariği, kategori oluşumu
  • Depo ve iade süreci entegrasyonu
  • E-ticaret sitelerinin başarı hikayeleri

Dijital Pazarlama Uzmanı Eğitimi

E-ticaret geleneksel pazarlamadan farklı bir ticaret sistemi olup çok fonksiyonlu bir yapıya sahiptir. Dijital dünyada yenilikleri takip etmek, uyum sağlamak gerekir. Görüyoruz ki her markanın dijitalde var olma çabası aralarında ki rekabeti kızıştırıyor.  E-ticaretin dijital pazarlama da doğru kullanılması ile rakiplerinizden sıyrılarak başarılı olmanız mümkün. Alacağınız dijital pazarlama eğitimi ile e-ticaret sitenizi geliştirebilir, sitenize trafik çekebilir, satışınızı arttırabilir, e-ticaret siteniz için dijital reklamlar yapabilirsiniz. Mail marketing çalışmaları yapabilir, e-ticaretin sosyal medya bileşenlerini kullanarak sosyal ticaret detaylarına inceleyebilirsiniz. Ayrıca dijital pazarlama eğitimi ile Remarketing çalışmaları ile kullanıcıyı yeniden hedefleyebilirsiniz.

Mobil Ticaret Uzmanı Eğitimi  

Yazımızın en başından itibaren sürekli dijital, internet,  gelişen teknoloji gibi belli kelimelere maruz kalmış olabilirsiniz. Bu üç kelime ile dünyamızın değiştiği bir gerçek. Hepsi birbirinin sebep ve sonucunu doğurmuştur. Mobilleşme süreci de bu şekilde oluşmuştur. Günümüzde hemen hemen herkesin elinde düşmeyen akıllı telefonları var.

Digital in 2017 Global Overview raporuna göre Dünyanın yarısından fazlası en az 1 akıllı telefon kullanıyor ve dünya genelinde web trafiğinin yarısından fazlası ise cep telefonlarından geliyor. Yine aynı rapora göre internet kullanımına cihazlar bazında bakıldığında masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan internete giriş oranının %20 azalarak, %45’e düştüğü görülüyor.

Mobil internet kullanımı %30’luk artışla %50’ye ulaşırken; tablet ile bağlanma oranı %5 düştü. Rapora göre Türkiye’deki cihaz kullanıcılarının %95′i cep telefonu sahibi ve %75′i akıllı telefon kullanıyor. Kullanıcıların 2.56 milyarı sosyal medyaya mobilden bağlanırken, toplam mobil kullanıcı sayısı ise 4.92 milyar. Ayrıca dünya genelinde 1.61 milyar kişi e-ticaret kullanıcısı. İyzico ‘nun sunduğu verilere göre de  E-ticaret firmalarının %70’e yakını, dijital pazarlama stratejilerinde mobil pazarlamaya yer veriyor. 2016’da ABD’de mobil ticarette akıllı telefonların payı %58’e ulaştı. 2017 tahminlerine göre ise bu oran %65 olacak.

Görüldüğü gibi büyüyen ve büyümeye de devam eden mobilin her geçen gün kullanıcı oranlarında da artış gözlemleniyor. Kısacası mobil e-ticarete hakim olmaya başladı.  Mobilin yükselişi ile e-ticaret trendi de farklı bir boyut kazanıyor. İnternet ve teknolojinin birleşmesi ile online alışverişte biçimlenerek mobile yönelmeye başladı. Hal böyleyken sizcede bir e-ticaret uzmanının, mobil ticaret Eğitimini alması gerekmez mi?

Sizi vizyon sahibi yapabilecek ve dijital alanda kariyerinize yön verecek bir eğitim düşünüyorsanız buradan inceleyebilirsiniz.

5 Paylaşımlar

SİZ DE YORUM YAPIN!

YORUMLAR (0)