Youtube Video İçerikleri Nasıl Hazırlanır?
Merhaba! Kanalıma Hoşgeldiniz ☺
Bu giriş cümlesine ne kadar alıştık değil mi? Youtube aslında kuruluşu itibariyle çok eski bir şirket sayılmaz. Bundan yaklaşık 20 yıl once 2005 yılında Steve Chen ve Chad Hurley isimli iki genç tarafından kurulan Youtube, videoların büyüklükleri nedeniyle e-postayla gönderilmesinin zor olduğu bir zamanda ortaya çıkar. 2006 yılında Google tarafından en büyük satım alımlardan biri olur ve çalışma prensibi iyileştirilerek daha çok kişiye ulaşması ve tanınması sağlanır. İngilizce adıyla “broadcast yourself”, Türkçe anlamıyla “Kendini yayınla” sloganıyla yola çıkan Youtube, Kanadalı Sandvine isimli bir şirketin, 2018 yılı veri kullanımına ilişkin yaptığı araştırmaya gore,internet trafiğinin %11,4’lük payına sahiptir. Günümüzde gelinen son noktada, Google ve Yandex’ten sonra arama motoru gibi kullanılan Youtube, “Youtube Music” ve “Youtube Premium” seçenekleriyle aylık üyelikler oluşturulmasına imkan sağlayarak hem bazı eksik yönlerini (videolarda sürekli reklam çıkması, cihaza indirmenin yapılmaması, arka planda oynatma özelliğinin olmaması gibi) tamamladı hem de daha çok gelir sağlamayı başardı.
Youtube video içerikleri hazırlarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini daha düzenli ve anlaşılır olması açısından aşağıdaki şekilde maddeleyerek açıkladım.
Madde 1. Youtube Creator Academy
Youtube içerik konusunun önemini bildiğinden kendi içerisinde bir içerik üretici akademisi oluşturmuş. Içerisinde bulunan çeşitli eğitim videolarıyla bu işe yeni başlayanlara ve kendini geliştirmek isteyenlere destek oluyor.
Madde 2. Dijital Reklam/Medya Ajansları
Eğer özellikle firma bazında bir çekim yapıp youtube üzerinden yayınlayacaksanız profesyonel bir ekiple çalışmak doğru bir tercih olabilir. Hatta bazı ajanslar hem youtuber’lar için hem de markalar için farklı tarzlarda hizmet veriyorlar.
Madde 3. Bireysel Hazırlanış
Burada bahsedeceğim daha amatör bir ruhla ama profesyonel olmak için gerekenler.
Öncelikle kanalınıza ait kategori belirlemeniz yararlı olacaktır. Daha sonra bu kategoriye bağlı kalarak konu seçimleri yapmalısınız. Seçtiğiniz konulara ait araştırmalar yapmalı ve güvenilir bilgiler sunmalısınız.
Işin çekim aşaması kısmı oldukça önemlidir. Bunun için iyi bir ekipman faydanıza olacaktır. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte sadece cep telefonlarıyla yapılan çekimler bile yeterli olmaktadır. Videonun akışı, çekimin yapılacağı mekan, videoda yapacağınız konuşmaların metninin olması, kullanacağınız mikrofondan iyi ses gelmesi, diksiyonunuzun düzgün olması gibi etkenler videonuza olan ilgiyi belirleyecektir.
Video bittikten sonraki aşama kurgu aşamasıdır. Bu aşamada profesyonel video montaj yazılımlarından yararlanabilirsiniz. Videonun kapak resmi, başlığı, açıklaması ve etiketleri de yine dikkat etmeniz gereken hususlar arasındadır.
Bonus: Barış Özcan’ın kanalına göz atabilirsiniz 😉
Youtube Video İçerikleri Nasıl Hazırlanır? yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Yeni yazılarımda görüşmek üzere.
[social_warfare]