2020 için En Faydalı Sosyal Medya İpuçları

2020 için En Faydalı Sosyal Medya İpuçları

Bugünün dünyasında, insanlar vakitlerinin büyük kısmını sosyal medyada geçiriyor. Günlük rutinin ayrılmaz parçası haline gelen platformlar, yalnızca bireysel değil, ticari dünyayı da yeniden şekillendiriyor. Her dönem yeni trendler ile başka bir alan açılırken 2020’nin geri kalanında hangi trendlerin ön planda olacağı da merak konusu. Bu yazımızda 2020’nin geri kalanı için işinize oldukça yarayacak sosyal medya ipuçları nı derledik.

İçerik üreticilerinin önem kazandığı, doğallığın daha fazla dikkat çektiği ve videoların etkisinin geniş kitlelere ulaştığı 2019’dan yılından çıkıp 2020 yılı sosyal medya trendlerine geldiğimizde yine geçen yıldan etkilenmeler görünüyor. Daha dikkat çekici bir hal alarak ilerleyen trendler bu yıl daha eğlenceli ve özgün olacak.

Bizde 2020 yılında sosyal medyada fark yaratıp, bu trendlerin öncülerinden olmak isteyenler için bu sosyal medya trendlerini bir araya getirdik. İşte 2020’nin geri kalanını dolu dolu geçirebilmek için sosyal medya ipuçları:

Niş Sosyal Medya Platformlarının Etkisi Artıyor

Facebook, Twitter, Instagram dünya çapında kullanıcısı olan platformlar.  Bu sosyal medya kanalları her zaman popülerliğini korusa da kullanıcılar kendi talep ve yeteneklerine daha uygun platformlara yönelme çabasında. 

Mesela 2016 yılında kurulmuş platform Tiktok, 2019 yılında oldukça popüler oldu. Video içeriğin daha gözde olduğu 2020 yılında ise kullanıcı sayısının daha da artması beklenen platform, kullanıcılarının dilediği alanda içerik oluşturarak diğer insanlara ulaştırabilmesinden dolayı her profil sahibi için özel bir alan oluşturuyor.

Sosyal medya kullanıcıları artık algoritmaların belirlediği, geniş çaplı küresel içeriklerin değil, ilgi alanlarına göre kendi tercih ettikleri içeriklere ulaşabilecekleri platformlara yöneliyor. Tiktok dışında dünya çapında Reddit, Douban gibi sitelerin kullanımında da artış daha etkili olacak gibi duruyor.

Kişiselleştirme Daha Da Önemli

Son birkaç yılın en popüler trendlerinden olan kişiselleştirme, sosyal medya alanlarında da benimsenme sürecini hızlandırdı. Kişisel veya ticari profilleri ulaşmak istedikleri kullanıcılara direkt yönelik içerik oluşturmak yerine kendilerine has özellikleri ön plana koyarak, daha özel içerikler oluşturmaya başladı.

Kullanıcıları belirli kalıplardan uzak tutan ve içerik oluşturmada daha büyük bir özgürlük alanı veren kişiselleştirme, özgün içeriklerinde önünü açıyor. Kişisel bazda daha tatmin edici profilleri de beraberinde getiren bu yaklaşım sayfa ziyaretçilerini de mutlu etmeyi başarıyor.

Kişiselleştirmenin bir diğer yansıması olarak micro-influencerlar, reklamverenler için daha kıymetli bir hal alması. Hedef kitle ile direkt iletişim için ilk tercihlerden olan micro-influencerlar hedef kitle üzerinde daha büyük etkiler bırakıyor.

Dinamik ve Gelişmiş İçerikler

2020 sosyal medya trendleri daha doğal olma yönünde olsa da yaratıcı olmaya da teşvik ediyor. İçeriklerin geniş ilgi alanlarına dahil edebilmek için daha önce görülmemiş açılar, temposu düşmeyen veya merakı her daim dinç tutabilecek video içeriklere ihtiyacınız var.

Video içerik trendinin arttığı göz önüne alındığında, profil ziyaretçilerinizin gözüne takılan ve heyecan uyandıran içeriklere ağırlık vermeniz gerekeceğini söylemek yanlış olmaz. Sosyal medya platformları da bu dinamizme uyum sağlaması için kullanıcılara yardımcı olmak için yeni araçlar ve tekliflerle devamlı kendini güncelliyor.

Bu noktada boomeranglar, dinamik videolar, fosforlu renklerin hakim olduğu fotoğraflar, uzun açıklamalar, emojiler ve bunlar gibi eğlenceli ve hikayesi olan içerikler önem kazanıyor.

Teknoloji ile İç İçe Olun

Arttırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) gibi teknolojilerin yükselişe geçmesi bunların sosyal medya kanalları ile iç içe girmesine de neden oldu. Daha ilgi çekici içeriklerin oluşturulması yönünde iyi bir alternatif oluşturan yeni teknoloji ürünleri daha kaliteli ve sıra dışı içeriklerin oluşturulması için alan sağlıyor.

Facebook, sanal gerçeklik dünyasında büyük adamlar atılırken, kendi içinde sanal bir dünya yaratıyor. Şu için yavaş bir ilerleyiş içinde olsa da birkaç yıl sonra yeni bir seviye yaratacak bir alanın ilk adımlarını oluşturduğu için önem teşkil ediyor.

Arttırılmış gerçeklik filtreleri özellikle Snapchat ve Instagram’da oldukça popüler oldu. Görsel içeriğin geliştirilmesi adına başlatılan bu efekt kullanımı kolay, eğlenceli ve dinamik olması yönüyle çok seviliyor.

Etkileşimlerin Dünyası

USG (user generated content), içeriklerin kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerdir. Bu daha çok markalar ve işletme profillerini etkileyecek sosyal medya trendilerinden biri. Bu akım yeni değil ancak 2020 yılında en parlak dönemini yaşayacak.

Tüketicilerin %55’inin kullanıcı içeriklerini daha güvenilir bir pazarlama yöntemi olarak görmesi markaların gözünden kaçmadı ve marka bağlılığını arttırmak için etkili bir yol oluşturdu. Markaların hem daha samimi bir profil oluşturması hem kullanıcıların markaya bağımlılığını sağlamlaştırmak için oldukça etkili bir yol.

4 Paylaşımlar

SİZ DE YORUM YAPIN!

YORUMLAR (0)