Videonun Linkedln’deki Performansını Belirleyen Ölçütler

Videonun Linkedln’deki Performansını Belirleyen Ölçütler

Günümüz pazarlama stratejileri içinde video içerik vazgeçilmez bir parça olarak yerini alıyor. Çünkü videolar, diğer içerik türlerinden farklı olarak anlatmakla yetinmiyor gösteriyor. Linkedln videoları ise içeriğin en profesyonelce etkileşim alabileceği platformlardan biri oluyor.

Özellikle insanların %72’sinin bir ürün veya hizmet hakkında bilgi edinmek için metinler yerine videoyu kullanmayı tercih etmesi, video içerikleri vazgeçilmez kılıyor.

Bu sebeptendir ki, bilgi paylaşımı ve iletişimin kurmanın en profesyonel yollarından olan LinkedIn’de de kullanıcılar son dönemde video içerik üretimine yöneliyor. Yapılan araştırmalar LinkedIn videolarının, üyeler arasında bir konuşma başlatmak için diğer içeriklerden beş kat daha etkili olduğu gösteriyor.  

610 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Linkedln, kişilerin profesyonel profillerine sınır tanımaz bir ulaşım imkanı vermesi açısından zaten oldukça değerli platform. İnternette uzmanlık ve yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz alan da üretilen video içeriklerin etkisini ise stratejiler ve kalite belirleyecek.

Şu anda internette her ay oluşturulan video içeriği sayısı, ABD’deki TV kanallarının son 30 senede oluşturdukları içerik sayısından fazla. Yani insanlar video içeriğin büyüsünü çoktan keşfetmiş durumda.

Bu yüzden bir an önce LinkedIn videolarından en iyi şekilde yararlanmaya başlamak gerek. Platforma harika videolar eklemek için ise platformun özelliklerine uygun davranmak gerekiyor.

LinkedIn Videoları Türleri

1)Embedded Video

(Gömülü Video olarak çevirdim  ama kaynaklarda yerleştirilmiş video olarak geçiyor ve daha bilinir bir çevirisini göremedim. Seçimi sana bırakıyorum.)

Bu video türü ile, daha önce Youtube, Vimeo gibi pek çok  video barındırma platformuna yüklediğiniz içeriği LinkedIn hesabınızda  paylaşabilirsiniz.  Bunu kolaylaştırmak için Linkedln pek çok video paylaşım platformundan içerik almayı da mümkün kılıyor.  

Günümüzde pek çok marka bu sistemi kullanıyor. Özellikle, Linkedln video formatına uygun olmayan içerikleri  kullanıcılara sunmak için oldukça etkili bir yöntem.

Embed videoları, erişim ve izleyici katılımına etkisiyle oldukça kullanışlı bir seçenek oluşturuyor. Kullanıcı için en büyük negatif özellik ise embed videolarında otomatik oynatma özelliğinin bulunmaması.

2) Linkedln Yerel Video

LinkedIn yerel videoları, doğrudan LinkedIn’e yüklenen veya platformun kendisinde oluşturulan içeriklerdir.

LinkedIn yerel videoları özet akışınıza 3 saniye ile 10 dakika arasında bir videoyu doğrudan yüklemenize olanak tanır. Yani bu videolar sessiz bir şekilde, otomatik olarak, oynatılmaya başlar.

Social Media Hub’un bir araştırmasına göre Facebook yerel videoları % 86’ya varan oranda daha yüksek erişime sahip, bu da yerel videoların gücünü net bir şekilde görmemize olanak sağlıyor.

3) LinkedIn Video Reklamları

Linkedln sponsorlu içerikler şeklinde reklam yapmak için olanak verir. Bu reklamlar genellikle marka bilinirliğini arttırmak ve daha geniş bir kitleye ulaşım sağlamak için kullanılır.

LinkedIn video reklamları 30 dakikaya kadar yayınlanabilme özelliği ile diğer Linkedln videoları ndan daha geniş bir zaman seçeneğine sahiptir.

Bu içeriği oluşturmak için özel bir video reklam kampanyası hazırlanabileceği gibi mevcut bir yayına sponsor olma yolu da tercih edilebilir.

LinkedIn Videoları İçin İpuçları

  • Videolarınızın ilk birkaç saniyesi kullanıcı etkileşimini belirler. Videonuzun ilk 10 saniyesi ile dikkat çekmeyi başarmalısınız.
  • Bir hikayeniz olmalı. Öykü anlatma izleyiciyi etkileyen bir yoldur ve videonun izlenme süresini arttırır.
  • İzleyicilerin dikkatini çekmek için videolarda grafikler, animasyonlar ve insanlar kullanılmalı. Bu sayede izleyicinin ilgisini çekerken, gerçeklik algısı da oluşturulabilir.
  • Videolarda altyazı kullanılması önemlidir. Unutulmamalıdır ki, LinkedIn’deki videolar ses kapalıyken otomatik olarak oynatılır.
  • Doğru video uzunluğunu seçilmelidir. LinkedIn göre, en başarılı video reklamları 15 saniyedir. Ancak bir marka veya ürünün hikayesini anlatacaksanız uzun bir format seçmelisiniz.

[social_warfare]

SİZ DE YORUM YAPIN!

YORUMLAR (0)